Tessamhet

Tessan va hos oss en stund igår. Detta samtal utspelar sig när vi diskuterar de senaste filmerna vi sett.

Rasmus: Men har ni sett body of lies?
Tessan: Fy! Den låter ju inte så bra direkt. Blä
Rasmus: Jo den va bra faktiskt.
Tessan: Jag gillar inte såna äckliga filmer
Nyman: Men vad handlar den om då?
Rasmus: Berättar om filmen som handlar om en infiltratör i Afganistan.
Tessan: Jaha, ehh hehe.
Jag: Va trodde du den handlade om?
Tessan: Alltså, löss! kroppar av löss. Lies-löss. hahahaaha
Hahaha

"Det var ingen mandelmassa i semlan denna dag"
Ljugsamhet

Följande kommentarer fanns under ett av mina inlägg.
 Mamma: Vadå Rudu. På kartan du fick av mig stod det ju Pudu!

Camme:Titta igen! De stod faktiskt Rudu.

Mamma: På din karta kanske, men på den du fick av mig stod det Pudu! Titta igen själv!

Haha, det är kul när mamma skriver "titta igen själv" jag kan höra henne säga det, och hon låter precis som ett irriterat barn. Haha.
 Men mamma har rätt. Men med hälp av fusk!,  jo ni hörde rätt. Fusk fusk fusk. Mamma jobbar med kartor på sitt jobb. Där har hon hittat ett ställe på kartan som heter Rudu. Smartmamma tar sig friheten att ändra det. Hon ändrar det till Pudu. En rolig grej kanske hon tänker. Jag tyckte också det va kul. Men tänk igen! Tänk igen på invånarna som bor i Pudu (tidigare Rudu).  Adressändring, eftersänd post, nya vägskyltar, ja allt ska ändras till Pudu.
 Tänk er en familj som har vart på semester kanske, kommer tillbaka och hittar inte hem. 
 Mamma, är de verkligen ok att ändra på det viset?

Före

Efter


Det va bara en sak till, när du ändå är i farten? Kan du kapa bort skåne innan du tar helg? Ta i höjd med hässleholm, så slipper vi blekinge också? Ok?

"Keep your friends close, and the myndighetspersonal even closer"Jag har en typ av blogg

Funderar på att skapa min egen "bloggotyp". Haha. Där fick jag allt till det! För det heter ju Logotyp i vanliga fall, men eftersom det är en blogg så kan man skämtsamt kalla det för bloggotyp. Fattar ni?

Gåsamhet

Lovisa tog tre steg alldeles själv idag. Grattis Lovisa som kan gå! 

 Är de någon som vill köpa en barnvagn?

Vi ska flytta!

Rasmus vi ska flytta! Närmare Pudu än så kan man inte komma! Yäng! 


Cammomill- om diverse

Hej mina läsare. Jag har precis tittat på bonde söker fru- bröllopet, de va fint. Det kom en liten tår. Haha, nej det gjorde det självklart inte. Jag är inte nån jävla tönt. Nu började precis en ny realityserie om advokater, när de försvarar mördare och andra äckel. Jag vill inte titta, men så tittar jag ändå. Kanske någon på jobbet som kollar, och då måste man ju kunna sin sak till fikarasten. Haha. Förra söndagen laddade jag ner Let´s dance och tittade på inför den kommande arbetsveckan. Tur att den dära Blondinbellan åkte ur i alla fall, så man slipper allt pipande.

I övrigt så är Lovisa stolt över sina tänder. Så fort jag plockar fram kameran så visar hon dom. Nu har hon till och med skaffat en älska-mina-tänder-outfit.


Svart som blundet

Jag gick in på toan här på jobbet. Det var kolsvart, såg ingenting. Jag tänkte att om jag blundar nu så gör det ingen skillnad. 
Det var blundsvart på toan idag. Det gick bra ändå. Tack

En bildad dag


Min bror Mattias spenderade eftermiddagen på jobbet med mig. Han skulle ta bort sina stygn på överläppen. Jag såg inga stygn, däremot så satt det en blå spindel på hans läpp hela dagen. Kommentar till det Mattias?

När Mattias ändå var där så passade han på att fylla i en ansökan om körkortstillstånd. Tidigare var den sista frågan på blanketten en liten lurendrejare. I typ 20 i rad svarar man NEJ på frågor om njurproblem, hjärtproblem, diabetes osv. Men så kommer lurendrejaren: "anser du dig vara fullt frisk". Väldigt ofta var nej ikryssat på den frågan, och det blev ju lite kul, "du är inte helt frisk du?" sa vi ibland. På skämt självklart. Men de var kul. Nu har de plockat bort den frågan. Varför? Jag vet inte. Men iallafall, så såg jag min chans, när Mattias frågade mig om allt såg bra ut, så sa jag till honom: Nä, det vore bra om de skrev på blanketten att du anser att du är frisk. Och då gorde han det, min bror. HAHA, hoppas körkortshandläggarna också kommer tycka att det är skojsamt.

När jag skulle hämta min jacka i skåpet så hittade jag denna lapp. Antagligen hängde någon av mina kollegor upp den när Lovisa hade kommit. Nu undrar jag vad de menar med "MED MÖSSA!?". Vad menar ni?

Alltså, jag skrattar och skrattar åt denna bilden. Ni med? Vi skulle göra matlådor efter maten. Så tryckte jag ansiktet mot ett av platslocken, då gjorde Lovisa likadant. hahaha.

Tacksamhet

Sälen

Haha, såg jag inte först.. exemplet asså

Sälen

Varför går jag in och läser här igen när jag vet att du sover?
Sudden

Ok, jag känner med dig. Har en kompis som jag får andnöd hos när jag hälsar på. Skriver hälsningar i dammet när jag går. Hej då ellet något liknande. Tycker du att jag ska städa där?

Camme

Du kan väl helt enkelt inte få nog sälen.
Jag tycker du kan städa där, men glöm inte bort att ta betalt också. Så kanske du kan köpa dig tiger- räkor eller nåt annat gott.

Sudden

Tack för tipset Camme. Tigerräkor, är det farliga? Tiger är väl en stor katt, så jag avstår nog. Jag brukar sitta på köksbordet hos "luktaren" när min "inneboende" släpar dit mig. Hon har visst ingen lust till det mer för "luktaren" är ju så snål. Åker alltid snålskjuts alltså. Mjau på er.

bruuuscch

När jag möter någon så brukar jag alltid lukta lite extra, för att se om det verkligen är en alkoholist eller inte. Är det sjukt?

Camme

Jo mattias, det är faktiskt sjukt. Och äckligt också.

Sälen

OOh jäkla jäkla jäkla vad månge kommentarer

bruuscch

och nu blir det en till, jäklar vad glad camme kommer bli!


Alltså, jag är mållös! 10 kommentarer! Jag vet inte vart jag ska börja. Ehh ehh. Jag vill börja med att tacka Rasmus och Lovisa! Näe jag tappar orden. Jag räknade verkligen inte med detta.
 Självklart Mamma, Pappa,Syrran, min bror och framförallt Nippe som alltid ställer upp och bollar ideér.
Mormor, sudden för uppmuntran.
 Tomteverkstan, som inspererade mig till att börja med detta. Sen vill jag tacka blogg.se för möjligheten. Mors lilla olle! Resten av släkten.
 Svenska Spel för finansiering.  Mina vänner, speciellt Mange som står för marknadsföringen av Cammomill.blogg.se. Arbetskamraterna! Sotenäs kommun. Text-tv. Kommentarsfunktionen. Alex Schulman? (bloggens fader?) Mest av allt mina läsare! Mina Fans!
 Åhh, jag har säkert glömt någon. Förlåt mig. Detta kom verkligen som en överraskining. TACK!

Det kommer bli ett häktiskt år för mig och bloggen, säkert kommer jag resa runt lite.  
Jag kommer att lägga upp "eventuella" intervjuver här på bloggen.

Återigen TACK!
 


Andsamhet

Jag ska erkänna en grej för er ikväll. Jag skäms inte för det men kanske borde. Ni kanske gör samma sak? Ingen stor grej egentligen. Nej då. Såhär är det.

När jag möter en person som är lite, hmm, skabbig, uteliggartyp, ja ni kanske fattar, man anar ohygien. Iallafall, när jag möter denna typen av person så håller jag andan. Jag tar ett diskret med djupt andetag ungefär 2 meter innan mötet. När vi har passerat varandra så andas jag ut så långsamt det bara går. Varför? Jag vill helt enkelt inte inandas luften som omger uteliggartypen. Deras luft lever sitt eget liv, fullt av ohygien.

Exempel på luft jag väljer att inte andas.

Nu för tiden håller jag andan mest hela tiden. Sedan flytten asså.


Två saker

Lovisa! Rasmus! Inte vara så kaxiga för att ni är hemma och gossar när jag jobbar.

Sen! Jag sitter och finslipar lite på mitt nya visitkort. Tänkte att det kanske skulle öka besökarna till bloggen lite. Kanske dela ut till grannarna där hemma i Barnarp. Va tycks? Är det något att satsa på?


Fruntimmer- är de bara jag eller låter det inte lite nedvärderande?

Smakade löken idag? -Jo löken smakade!

Jag har en teori. Människor som är väldigt kräsna med mat har även väldigt känsliga/bra smaklökar.
 Det stämmer ju. Jag kom på det igår när jag pratade med min mamma. Hon berättade om hur Mattias vägrade hostmedicin när han var liten.
 Jag kom då ihåg när vi satt och åt en gång, Mattias kanske var runt 10 år. Han åt en kebabrulle. Mattias reser sig plötsligt upp med panik i ögonen. Vi ser hur han springer mot toan och hör hur han kräks. Han hade råkat få med en bit annanas i kebabrullen. Detta var inget larv, utan hans spontana reaktion och det var en rejäl spya också.
 
Alltså det kanske inte har med vartannat att göra men det är min blogg och jag skriver vad ojäkla jag vill i den. äsch.

Är det någon som vet det? Varför det heter smaklökar?


Release the hounds

Vet ni vad som hände igår? vad som hände i Barnarp natten till Fredag? Det var helt otroligt. Jag ska försöka återberätta.
  Bakgrund: Rasmus är uppe med Lovisa eftersom hon är magsjuk. Hon kräks precis hela tiden. Jag ligger i sängen och har precis somnat om. Klockan är 02.30.
 Vad hände?: Rasmus öppnar upp dörren med ett ryck. Camme! Jag tror de försöker stjäla en bil här ute, ska jag ringa polisen? Jag reagerar och agerar direkt. Plockar upp mobilen och slår nummret till polisen. Jag kan det utantill. hehe. Sen berättar Rasmus att han hade hört en smäll. Han kikade ut genom fönstret och får se en bil med larmet blinkande. Motorhuven är öppen och det sitter två personer i bilen. Ungefär fem minuter senare kommer polisen, då har tyvärr busarna redan stuckit därifrån. Polisen börjar spåra med hjälp av hundarna men tappar spåret vid fotbollsplanen.
  Aha, va säger ni nu då? Snacka om dramatik. 
Rasmus kompletterar:

Rasmus övertar mobilen från camme och forstätter prata sen så vill polísen att rasmus ska gå ut till dom och prata. Väl ute så frågar dom massa frågor om hur långa osv dom var. Inget av detta vet rasmus då han bara såg siluetter i bilen. Men iaf så hoppar hunden ut ur polisbilen, stenhårt taggad att göra sitt jobb. Får bara fram en mening i huvudet då: Release the hounds! hehe. Vilket fall så springer polisen iväg och rasmus frågar lite försynt den andra polisen som är på väg att sätta sig i bilen om han får gå in igen..:)


 
Pappa säger- du har ju vart skyddad från otäckheter innan, sånt här får man faktiskt räkna med när man bor i Barnarp.
 


Bussamhet

Det har ju varit en spännande dag. Först en bussfärd till jobbet. Har glömt bort hur det är att åka buss. Hur mindre roligt det är. Alltså jag klagar inte, för det går finemang att åka buss. Missnöjet finns bara i de små detaljerna, först var bussen 10 minuter försenad. Jaja, det är ju halt och så, tänkte jag. Men det var inte andledningen till förseningen. För ojoj vad snabbt bussen åkte, full gas nerför backen. Ska jag dö på detta viset, tänkte jag. Bytet på Råslätt gick bra. Men det var lite halvfullt på bussen så jag satte mig brevid en gubbe. Han stirrade på mig, märkligt tänkte jag. Men sen började han morra tyst och hotfyllt. Hjälp, tänkte jag, hjälp. Jag gick av bussen tre hållplatser för tidigt. Sen fick jag halvspringa till jobbet. Halt och jäkligt var det, men jag klarade det! Väl framme möttes jag av glada leenden. Jag var i tryggheten igen.
 Sedan följde en vanlig fast ändå ovanlig dag på jobbet. Längtar tills jag har kommit ikapp med själva jobbet, för då tänker jag hugga in på skvallret. Hehe.
 

Jobbsamhet

Hej mina trogna läsare som får stå ut med lite uppehåll då och då. Biffen är att jag ska börja jobba i morgon. Sitter här i soffan och det känns som dagen innan man ska börja skolan. Känner mig lite pirrig. Ska bli kul, Men shit, jag har säkert massa att ta igen. Har till exempel hört rykten om en ny grej så kunderna kan betala med kort. Hjälp. Tur att jag har min smarthet iallafall.

Rasmus och Lovisa ska åka på husvagns- semester imorgon. Ikväll gjorde de klart inför resan.


PS!! Gissa låten....
Hjälp, jag behöver någon. hjälp inte vem som helst. Hjälp,du vet att jag behöver någon. Hjäääälp. När jag var yngre så mycke yngre än idag. Jag behövde aldrig någon som hjälpte mig ändå. Men nu de dagarna är borta jag är inte så självsäker...........


Yäng- ett ord som beskriver glädje

Idag har jag lite diverse att språka om.
 För det första, så har de dära märkliga Mcdonalds plockat bort Big Tasty från menyn igen. Jag är frågande. Får de hålla på såhär. Jag följer denna kris av dumhet i bloggen, och detta lär inte bli mina sista ord om detta. Läs mer om det här och här.
 Bibbe sitter här brevid och skrattar, han är lycklig. Han har inhandlat en ny dator, som innehåller webkamera. Han håller på att filma oss, sen hotar han att blogga ut filmen. Men jag har ett brevid till, och där sitter Rasmus och är fullstandigt till sig av lycka. Han har nämligen fått Bibbes begangnade dator. Vad säger ni nu då?! undrar han. Nu är vi ett yäng, säger han. Och visst är vi ett litet yäng. YÄNG!
 Nippe kom innan och ska spendera sin helg här.
 Jag hoppas att vi kommer att köra lite intro- tävling sen. Det är kul. 
 Han känslan av att det var något annat jag skulle skriva om, men jag kan inte få fram det.

Bilder från förra året- och lite text även


Linda hade gjort en jättefin förrätt. Njutsamt!

Sen hade jag gjort detta, planka. Ser ni hur sjukt mycket mat som är på. Inte ens
Mange åt upp.  Men han svättades rejält. Han hade stora svättdroppar i pannan. Vi skrattade mycket åt det.

När jag kollade genom kameran, så hittade jag massa bilder av denna typ. Mange hade vart i farten med min kamera. Jag tycker den blev rätt bra. 
 
För övrigt har jag slutat med nyårslöften. Jag blir alltid så ledsen och besviken när jag bryter dem. För Cammomill har faktiskt inte någon vidare karaktär. Det har sagts att jag har det. Men så är det inte, det kan jag erkänna. Vilja kanske. 
   Däremot lär ni väl se Linda prommenera lite här och var, hon skulle nämligen gå prommenad varenda dag. Oh Jäkla.

Vad 2009 kommer att ge är oklart. Jag börjar jobba på onsdag. I början av Februari åker vi till fjällen. Mamma fyller 50 i April. Haha. Sen vet man inte. Det lär bli härligt i alla fall.

Bilder från förra året- en illusion av nostalgi
RSS 2.0