En glad överraskning

Angående mitt förra inlägg. Man borde även uppskatta småsakerna i vardagen. Till exempel som jag gjorde innan när jag plockade upp diskmaskinen. Plötsligt insåg jag vilken fin och färgglad besticklåda vi har här hemma. Då blev jag på bättre humör. 10 sådana saker till så kan ju detta bli en kanondag.

Min färg- glada besticklåda, ett glatt öga får skåda.

En sak som är sann

Alla dagar kan inte vara bra dagar, det är bättre att ha en jävlig dag då och då för då uppskattar man de bra dagarna som kommer snart?!

Att lägga tid på fel saker

Att göra en skål:
Ta en gammal skål med ful färg på.
Spendera flera timmar på att försöka skrapa bort den fula färgen.
Måla dit ny färg från Ullared.
Måla massa gånger eftersom penseln inte är den bästa.
Jävlas med ståltråden.
Trä pärlor på ståltråd, ta sedan av dem och sätt på nya eftersom det inte blev bra första gången.
Trä mycket små pärlor på tråden i 2 kvällar i rad.
Måla igen, eftersom färgen redan har slitits bort.
Inse att skålen inte blev så fin ändå.
Blogga om det.

Messa inte med mig!

Jag tvingas kolla på ensam mamma söker. Jag tycker att det är jobbigt för jag vill inte bli beroende av ännu en dockusåpa. Det räcker med bonde söker fru. Men det bryr sig inte Rasmus om, han ska bestämt kolla. Jag sa till honom "om du inte byter så kommer jag vara en av deltagarna nästa år". Nä, han bytte inte ändå. Så som hämd lägger jag upp denna bild (fast han inte ville det) på bloggen. Just det! Don't mess with camme! Så här kommer den exklusivt på min blogg, en smygtagen bild på Rasmus. Tur att han täcka för i sista sekund.


Njutsamt med kakor

Igår på kvällen var Mange (bongeman) och Linda här en sväng. Vi åt Kinamat och hade roligt, som alltid när man träffar dem. De kommer även att bli våra grannar när vi flyttar till Barnarp.
Nu håller Rasmus på att rensa garderober inför flytten. Jag gör inte det, jag gillar att skjuta upp saker till sista stunden. Fast nu skrattar väl mina arbetskamrater åt mig för att jag en gång råkade säga inför en greklands- resa " men då kanske jag skulle ta semester veckan innan så att jag hinner packa ordenkligt". Sedan dess har jag blivit retad varenda gång jag ska resa någon stans. Men inte denna gång mina vänner, för nu sitter jag och äter upp kakorna från Ullared som jag köpte åt lilla Sillen. Så kan det gå. När Rasmus är klar så ska vi ut och titta på den fina höstdagen.

Hej sålänge

Igår

Hej
Ullared var kul. Det var otroligt mycket folk, men det kunde man ju förvänta sig. Det var även sjukt många otrevliga ullareds- kärringar. 
Här leker Lovisa med sina nya klossar: 



Ett skämt även:

Två sillar i Atlanten är ute och simmar. Den ena sillen till den andre:
- Värst vad du ser blek och hängig ut!
- Ja, jag ska snart läggas in...


Here we go again (to Ullared)

I morgon drar jag och Lovisa till Ullared, bara så ni vet. Ska ladda poddisen med massa ABBA- låtar. Varför? Jo, för jag tycker om ABBA just nu och det behöver man inte skämmas för!

Ultimat goss

19 alldeles egna, speciella, unika besökare. Nytt rekord. Tack för det.
Då vill jag passa på att tipsa om detta. Nämligen raggsockor. Då tänker väl ni att jag är så efter, att raggisar är väl inte nytt. Men då har ni fel, detta är nytänkande mina vänner. Detta är min nya pjamas. Att sova med raggisar är den nya grejen. Det är vad vi brukar säga här hemma, "det ultimata gosset".

Min kära raggsocka, till sömn du mig locka!


Höga mål

Lovisa testade att rida på sin häst som hon fick av sin farfar när hon döptes. Jag frågade vart hon skulle rida. Då svarade hon Pappa. Det tycker jag var häftigt.

Rasmus var på jobbet så jag öppnade dörren åt henne, och jag kan avslöja att det inte gick så bra. Hon lyckades inte ens rida ut från vardagsrummet.
Nu har jag förklarat för henne att man måste ha realistiska mål.


Det hårda studentlivet....

Jag nämde att vi var hemma hos Sillen igår. Såhär så det ut på bordet i TV- rummet.
Han har tydligen fullt upp att plugga på dagarna.

Jack Sparrow var här i morse.


Nä, jag skojade bara. Det är sillen som är på bilden. Men det är sant att jag känner honom, här är en bild från förra sommaren. När vi var på segelsemester.

Nä, det var också skämt, jag känner honom inte.

Diverse

De var ju ett tag sen blogg nu. Men skit samma, jag har gjort annat. Mario cart bland annat.
 Idag var vi och kollade in vårt radhus som vi har köpt. Vi flyttar om ungefär en månad, det var jättefint. Lovisa testade hur det var att leka i hennes blivande rum. Sen åkte vi till Sillen, men han skulle precis åka. När vi kom in i huset sa jag och Rasmus: Amen fy fan, de ser ju för jävligt ut här. Det såg verkligen ut som fan. 
 En annan rolig grej är att vi har matat ankorna mycket på senaste tiden. När jag och Lovisa kommer till the ank- hood, så känner de igen oss och samlas runt oss i en ring. 

En älg skulle hälsa på sin kompis, som stod i duschen. Han utbrast:
- Varför duschar du?
- Jo, jag tänkte att det är älgjakt snart, så jag måste bli ren...

Kommer snart igen


Dagen

Det blev ännu en härlig Lördag i Norrahammar. Vi pratade lite om ditten, men även om datten.
Vi funderade bland annat över följande:
- Om man skulle samla ihop alla chips+ ostbågar som Rasmus har ätit i hela sitt liv. Hur stor del av huset skulle man fylla?
- Hur mycke vatten har man druckit i sitt liv? Jag sa "ungefär Åsasjön", men då skrattade de andra och sa: Tänk om alla skulle dricka en sjö var!? Sjöarna skulle ju inte räcka till!!
- Om mors lilla Olle verkligen var ute och gick i skogen, eller om allt är en konspiration?!

Här ser ni beviset på att jag har spenderat min dag i Norrahammar, det bruna är koblaja. Vi gick en sväng i hagen.


Ledsamhet

Så himla tragiskt! Dessa barn är så rädda att de måste gömma sig i en tråkig gammal källarlokal. 


ps. jag vet att det är en låg nivå men jag kunde inte låta bli, fy på mig! .ds

Snygghet

Sitter här i mitt mörka vardagsrum och väntar på min underbara Rasmus. Han är verkligen fin på alla sätt. Jag har sån tur att jag har honom. 

Så snygg också!, tycker inte ni också det!

En vanlig dag i skogen

Jag var ute och gick i skogen innan. När jag kom till skogens slut fanns ett hus där, och en tomte tittade ut.  En hare skuttade förbi mig så fort och knackade på tomtens port. Följande samtal utspelades:
Haren: hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig, annars skjuter jägarn mig
Tomten: Kom och kom i stugan min, räck mig handen din.
Haren blev räddad.

Sen gick jag hem igen

Vakna!!

Jag hade vart på ica och handlat lite. Utanför träffade jag på en tant i 90-årsåldern. Hon sträckte fram en tidning till mig.

Hon: mummel mummel
Jag: va?
Hon mummel mummel (argt)
Jag: Va sa du?
Hon: Du får den! (arg igen)
Jag: Tack, vad är det för nåt? (med en nyfiken trevlig röst)
Hon: VAKNA!
Jag: Jaha, förlåt, det var inte meningen,
Hon: Hoppas du kommer att läsa den?!
Jag: Ja, jag lovar, tack, hej då(rädd)

Det var först nu när jag skulle ta mig en liten titt i den som jag insåg att det var tidningen som hette vakna!

Så nu sitter jag här och läser om döden och hur "Gud hjälpte mig tillbaka", har man lovat så har man, även om jag gjorde det av rädsla.

Lovisa visar

Här ser ni Lovisa i en outfit som hon har fått av Malin. Tack så mycket! Här hemma kallar vi den "blinka-lila-stjärna-outfitten". Lila byxor i en mörk nyans som möts upp av en något ljusare tunika. En scarf med de passande orden "Born to be a star". Idag får alltså Lovisa hålla sig till de lila leksakerna, på bilden ser ni henne med hennes lila kast- stjärna.

Att åka på turne

När jag var liten, skulle uppskatta att jag var mellan 6-10. Då brukade jag leka turne, oftast med yster. Antingen så var vi ABBA eller så var vi Carola. Vi ställde upp stolar i finrummet, klädde ut oss (tror jag), ja allt som ingår. Vilken härlig sysselsättning, hur kul som helst.
 Enligt mitt minne var min favoritlåt Money Money Money med ABBA. Vill också minnas att syrran hånade mig för att "jag ändå inte fattade texten" haha. Det gör inget yster, älskar dig ändå.
Fattade i alla fall, Tommy tycker om mig med Carola, fast vem fattar inte den? Den är ju övertydlig.
 Nu vill jag bara säga följande till yster:
Låten handlar om pengar, och att det är kul med pengar i en rik mans värld. Att hennes dröm är att träffa en rik snubbe och därför ska hon åka till Las Vegas eller Monaco för att ragga. Aha ahaaa alla saker hon skulle kunna göra om hon hade lite pengar. 
Så det så, titta vad jag kan!

Smartheten

Lovisa kommer säkert att bli väldit smart, för titta hon har redan börjat med tjocka böcker.

Recommendation


Mums! Det var sillen som introducerade denna njutsammhet för mig. Nu är jag såld, eller den är såld, till mig!

Hos frissan

Alltid när man har vart hos frissan så har man berättat halva sitt liv. Men man vet knappt vad frisören heter. Envägskomunikation. Men det gör mig inget, de är kul. Mindre kul är ju att jag alltid kommer där ifrån med någon speciell svindyr super- vätska som man ska kleta i håret. Jag ställer in den i skåpet och glömmer sedan bort den. Så kan det gå. Nu är jag i alla fall fin i håret. Eller? Ja!, snyggt som fan.


Lovisa i ett hav av rött och vitt

Lovisa har fallit som ett höstlöv för trendiga rött och vitt. Här i en body med röda stjärnor på, till det har hon sina gråa mys som en stadig bas i sin oufit. Här ser ni även sillen i en röd/vit outfit, röda mys och en vit halvtight överdel. Se också ständigt leende barbastark.

Notera kuddarna!!!!!!!

Blommorna

Här är några av blommorna jag köpte. Vi får se hur länge den där orkidén överlever. Mitt mål är 2 veckor. 

Sen kanske ni undrar varför jag är så töntig och bloggar om blommor. Det är för att jag inte har något bättre för mig. Kanske skulle gå och lägga mig nu ändå. Jag gör det! God natt

Mys!

Idag har jag gjort diverse mysigheter. Det började med en mysig prommenad till torget, tänkte att Lovisa skulle få titta på blommorna och annat fint. Men hon somnade till ljudet av vätterns vågor och vaknade lagom tills vi skulle bege oss hemåt igen. Jag fick helt enkelt köpa med mig blommor hem, som jag har ställt lite överallt i lägenheten.
 Myset skulle fortsätta för Mamma och Pappa ringde och frågade om vi skulle följa med till mysiga Norrahammar. Lovisa blev genast på strålande humör, hon fick titta på kossorna, göra fisljud och äta glass med sin morfar, mormor plockade fram mina gamla leksaker vilket uppskattades. Sen kom Rasmus från jobbet och då blev det snäppet mysigare. 
Nu är vi hemma och Lovisa sover. I morgon ska vi till Lovisas farmor och sillen och äta middag, för hon ska snart åka till Kina.

Äh, här kommer ett kul skämt:
Två mjölkpaket till varandra:
- Vad är det med dig?
- Jag är sur!
Haha!


Så ville...

Så ville jag dela med mig av nåt som har ockuperat en del av min hjärna de senaste veckorna. Detta klipp är bara så himlans roligt, och jag brukar nynna på det mest hela tiden. I am the devil i can do what i want.; We are the D, We are the D (lite robot- dans).  Så nu säger jag bara kom igen battla med mig! Pax att vara The Devil.

Lovisa och Rasmus möter hösten

Så här ser det ut när Rasmus och Lovisa ska gå ut och möta hösten.
Lovisa har blåa sweden- mysisar, med en gossig höstjacka  båda är från Gekås  i Ullared. På bilden syns tyvärr inte att hon har en anka i fickan. Mössan i ett randigt modernt mönster. Lovisas kommentar: GAAAH.
Rasmus i blå jacka av märket PEAK. Varför? jo, för att matcha Lovisas byxor såklart! Rasmus har tydligen lyssnat på modenyheterna för i höst, skäggstubb, självfall(håret) och tydliga öron.


AKTA ÄLGEN LOVISA!

Vi har det kul här hemma på dagarna. Idag fick Lovisa testa bilen för första gången. Hon tyckte det va riktigt kul. Men så ville hon ha en passagerare, varken jag eller Rasmus vågade så Barbastark fick ställa upp. Lovisa körde runt i hela lägenheten och lyssnade på dansband(fråga mig inte varför, smaken är som baken). Ibland slängde sig en älg framför bilen. Då skrek både jag och Rasmus: AKTA ÄLGEN! Varför?, jo man måste lära sig tidigt att akta sig för älgar när man är ute och kör.

Magiskt nummer

Angående mitt inlägg om att översätta låt- texter när man har tråkig.
Här är en av de vanligaste låtarna som jag översätter, men inte för att jag tycker den är bra. Den är riktigt dålig faktiskt.
Tre är ett magiskt nummer. Ja, det är det. Det är ett magiskt nummer. Någonstans i det bla bla mystiska bla bla. Så får du tre som ett magiskt nummer.


haricots verts

Passar det sig verkligen att en grönsak heter haricots verts? Jo. i Harry Potters värld kanske.
Gurka, Tomat, Majs, Sallad och haricots verts.
Ni hör ju, det låter fel.
haricots verts, en småsak att irritera sig på!


Rasmus om flyttplaneringen

Vi ska ju flytta om en och en halv månad. Vi har inte börjat med flytten än. Trodde jag.

Tessan: Har ni börjat med flytten än då?
Jag: Näe (trött av tanken)
Rasmus: Jo, det har vi visst (jätteglad och stolt)
Jag: Har vi! Vadå?!
Rasmus: Jaa, vi har ju köpt en hålslagare. (nöjd)
Jag: Men va?! Hahaha
Tessan: Hahahaha
Rasmus: Ja, och satt in papper i "flyttpärmen"
Jag: Ja, vi är ju nästan halvvägs

Detta kommer gå fint!

En liten påminnelse bara

Lägg aldrig energi på att laga god mat när du är förkyld. Du känner ändå inte smaken. Eventuellt smak av näs- spray i så fall.


Att översätta texter

Hej
Om ni någon gång har tråkigt, till exempel väntar på bussen, inte kan sova, vad som helst egentligen. Då har jag ett dunderbra tips!
Ni tar en låt, enda kravet är att ni kan språket som det sjungs på. Sen översätter ni bara låt- texten, men behåller samma melodi. För bästa resultat, använd en mp3- spelare av något slag och översätt i farten.
  Min favorit är Roxette- spending my time. Kolla här:
Jag spenderar min tid, kollar när dagarna gåt förbi. Känner mig så ensam stirrar in i väggen. Hoppas att du tänker på mig också......
Den kan jag så bra nu att den kommer automatiskt till mig när jag har tråkigt.

Hej hej

Tillbakablick

Hej
Jag sitter och väntar på att kaffet ska bli klart. Kom att tänka på Prag. Vi åkte dit i Oktober förra året för att fira Rasmus morbror som fyllde 50. Det var en lyckad resa och här kommer lite bilder:

Vi skulle kolla på slottet, då passade Sillen och Rasmus på att vakta vakten.
 
En normalstor öl.

Här är vi på rundvandring på staropramens bryggeri, guiden började varenda mening med: And also....

Jag skulle ta kort på nåt fint, men varenda gång jag skulle trycka av så slängde sig Bibbe framför kameran och sa hoooooo.

En stor tallrik med njutsam efterrätt.

Hej hej, nu ska jag dricka kaffet

Idag på apoteket

Hej alla mina läsare!

Vi är lite småsjuka hemma hos oss nu. Men det är inte så farligt eftersom jag upskattade min icke- förskylning härom veckan. 
 Men för att undvika torr-som-fan-i-munnen-när-man-vaknar syndromet, begav jag mig till apoteket för att handla nässpray. Där befann sig även tre killar i 15- årsåldern för att inskaffa nikorette. Haha. Det var riktigt häftiga killar. Mycket coola och de hördes över hela lokalen. Här kommer det skojsamma:
Kille nr 1 till kassörskan: Öhh du! Vad är detta för något?
Kassörskan: Det är ett fördral för att förvara tamponger i.
Detta är ju egentligen inte så pinsamt. Men ni skulle hört killen, han börjar mumla osammanhänngande och hans kompisar börjar håna honom. Det slutar med att killen rusar ut från apoteket. Haha, han slutade nog inte röka idag trots allt.

Hej då alla mina läsare






Ett sjätte sinne?

Hej
Tog lite bilder på Lovisa innan idag. När jag bläddrade igenom bilderna så såg jag nåt otäckt.
Kolla bilden nedan. Det ser precis ut som att hon sett ett spöke.

Götteborg

Hej på er!
Igår åkte vi till min kära syster i Göteborg. Det var en mysig dag. Jag träffar ju inte yster så mycke nu när hon bor i Göttet. Haha Göttet.
Händelser under dagen:
Rasmus lovar att han aldrig mer ska handla på McDonalds för att de som jobbar där är inkompetenta. (han lär ju aldrig hålla det löftet, det vet ni som känner honom.)
Kör vilse i storstadstrafiken (väntat)
Kommer fram till yster och fredrik där vi fikar och blir presenterade för ysters kompis som heter Barbapappa.(Se bild)
Beger oss ner på stan, men vad händer där?! Jo, demonstrationer, typiskt Göttet. Det var vänster och högerextremister denna gången.
Trängdes bland folk, köpte pasta från nåt rekomenderat ställe. Tillbaka till yster och sen hemmåt igen.  

Här träffar Lovisa Barbapappa

Lovisa hos sin gudmor, visst är de söta!

Linda, Fredrik, Barbapappa och Lovisa


Det var en härlig dag i Göttet helt enkelt!


Lovisa visar!

Här ser ni Lovisa i "ett hav av goss". På sig har hon en ljuslila body med mörklila katter på. En viktig detalj i denna outfit är döskallestrumporna, de skapat tuffhet som kontrast mot de snälla katterna. Se även de "slarvgt" uppkavlade armarna. Läckert!

Gossiga hälsningar från Lovisa

Angående barnsagor

Hej på er!

Jag låg och läste ur "Mina favoritsagor" för Lovisa idag. Jag vet inte. Här kommer två stycken från två olika sagor:

"Då vargen kom fram till brunnen och böjde sig fram för att dricka, tyngde stenarna ner honom så att han föll i brunnen och drunknade. Och kilingarna dansade med sin mamma runt brunnen och sjöng:
-Vargen är död! Vargen är död!
Innan detta hade killing- mamman fyllt vargens mage med stora stenar och sedan sytt ihop, (utan bedövning!).

"I hörnet vid huset satt i den kalla morgonstunden den lilla flickan med röda kinder och med ett leende kring munnen- DÖD. Hon hade frusit ihjäl den sista kvällen på det gamla året. Nyårsmorgonen gick upp över den lilla DÖDA flickan med svavelstickorna. En av buntarna var nästan uppbränd. Hon hade velat värma sig, sa man."

Lovisa fattar inte sagan nu men om några år:
Eh eh, jaha ja men den var väl bra Lovisa? Så kan det gå för fattiga barn som inte lyckas sälja sina svavelstickor. Inte gråta nu! Nej nej, barnarbete är förbjudet nu så det är ingen fara ska du se.


Dröm

Hej alla mina läsare!
I natt drömmde jag att jag vann massvis med pengar på enarmade banditen. Det var en så kallad sanndröm. För i början av sommaren när vi åkte danmarks- båten på väg hem från Fredrikshamn så vann jag 1440 krons.
 Slutsatsen av detta blir ju att jag är en sanndrömmare! (slillnaden är bara att i drömmen köpte jag mackor och kaffe för pengarna.)

Det var en härlig upplevelse!

Min dag

Hej alla mina läsare
Jo såhär har det gått till idag.
Lovisa hälsar godmorgon med hjälp av prutt- ljud med munnen som hon har lärt sig av sin Morfar.
Rasmus jobbar kväll så vi tar en morgonprommenad.
Sen ringer sillen och säger att han har slutat skolan och är på väg till oss.
Sillen överraskar med sockerbulle och winerbröd.
Rasmus åker till jobbet och jag, sillen och Lovisa åker till A6 och handlar en "manbag" till sillen.
Malin kommer förbi och vi dricker kaffe. Lovisa får även jättefina kläder av Malin.
Jag ringer till Pappa för att berätta att Lovisa kan krypa jättefort nu!
Pappa kommer och hälsar på oss.
Lovisa somnar för natten och nu sitter jag här och kollar på Idol.
Äh, såg att det inte blev så skojsamt inlägg, så jag slänger in ett skämt.
Vad säger dressingen när man öppnar kylskåpet?
-shut the door, I am dressing
God natt


Ett kul skämt!

Hej alla mina läsare!
Lovisa har precis börjat äta mat med kött i. Jag tycker nog att hon börjar se lite biffig ut? Haha!

Kul va!

Fika

Hej
Tessan var här igår, vi fikade! Jag skulle bjuda på glass och det var då jag fattade! Jag har en dold talang!  Jag kan göra perfekta glasskulor, och jag har aldrig ens jobbat med glassgrejor. Frågan är nu bara vad jag ska använda min talang med kulor till? tips?
Titta!

Hej hej

Lovisa visar dagens babyoutfit

Hej alla mina läsare!
Här ser ni Lovisa i en grön omlott-body, lägg märke till de vilda djuren som så fint dekorerar bodyn. Byxorna är high cut (gråa mys!). Matchande gossedjur från kappahl (grodis).

Gossiga hälsningar från Lovisa

Hej alla...

mina läsare!
Jag hade nytt rekord igår! Nu är vi 12 stycken unika besökare. Ingen besökare är likadan, alla är vi unika, speciella och alldeles egna.
 Även!, sitter ni och funderar över vad jag åt till middag igår. Grattis! Då kan ni se det här!
Vink

Hur har vi det med bordskicket Lovisa!?


Grattis Janinis

Hej alla mina läsare!
Sillen är här idag, vi sitter och småpratar, jag ger honom olika smarta tips om livet. Mycket bra tips. 
 Idag fyller Janinis 22 år, så jag och Lovisa gick förbi jobbet och grattade henne. Det blev en blomma och svettband.

På svettbandet stod bokstaven S (salming), Janinas kommentar: "S, som i svett!"
Haha, det var kul!
Hej då med en vink


RSS 2.0