Säg hejdå till "Barnarps- träningsoverallen", säg hej och välkommen till "björndräckten"

Stina är ganska så kräsen när det gäller outfits, nedan så ser ni henne i nallebjörnsdräkt. Innbyggda vantar och "skor". Bär den gärna med ännu en mössa under för att eliminera risken för att kall- luft möter öronen.
 Vad som är så fiffigt med denna dräckt är att den kalla luften istället angriper "björnens öron". Stina säger "aooo, ihhhh".


Ja. Och denna bilden också. Mina fina barn.
Skitsnack om posten nedan....

Idag var vi med om en liten märklig grej som jag tycke var värd att berätta om. 
 Lovisa tycker att det är roligt att hämta posten direkt från brevbäraren, även idag var vi ute samtidigt som posten skulle levereras. När han kom körandes noterade jag att han hade punka på ena däcket. Alltså noll luft, attack på fälgen.

Brevbäraren:Hej
Lovisa:Hej
Jag:Hej, vet du om att du har punka på däcket?
Brevbäraren: Ja, asså det har vart det i två veckor nu, så det är inga problem. Lite pyspunka bara.
Jag: Jaha...
Brevbäraren: Ja, för vi ska byta till vinterdäck i morgon, så det får gå sålänge.
Jag: Jaha men då så. Hej då
Brevbäraren: Hej då

Konstigt va? Varför bytte de inte bara till vinterdäcken när det blev punka. Sen kör han som en galning också. Men det är väl alltid så när det inte är ens egen bil det handlar om. Därför ska man nog passa sig lite för företagsbilar ute i trafiken.
 
Kom även att tänka på att paketen vi får till jobbet från posten inte alltid är så väl behandlade. En gång kom ett paket med diverse viktiga papper. Paketet och innehållet var dyngsurt, när jag frågade "postis" så svarade han bara: "Jaha, det är ju så slaskigt ute idag." Har också hört att de kastar runt paketen vilt när de packas om på Torsvik.

En annan gång skulle jag skicka ett paket till Bibbe i Australien. Veckorna gick och paketet kom aldrig fram. Jag ringde till kundtänsten och fick i otrevligt svar: "Jaha, men du förstår väl att paket kommer bort ibland?" Nej, det förstår jag inte , varför då? "Nä men, grejer kommer bort bara! Ett halvår senare kom paketet i retur...

Så jag undrar är det ingen som är sugen på att konkurera ut den där "Posten". Syrran? du har ju erfarenheten?Att putta 16 kilo barn runt hela Barnarp är tydligen inte nog

När jag kom tillbaka från dagens långpromenad upptäckte jag att Rasmus hade placerat borrmaskinen med tillbehör i vagnen.
Jag vet inte om det var en pik, eller kanske bara lite "hjälp på traven" att komma i form.

Cammomill säger: tack Rasmus, och vi får se vad jag hittar på åt dig

Rasmus är en I-fåne

En sak ska ni veta. Rasmus är en nörd när det gäller hans nya I-phone. "Akta! "Va försiktig" "bara så du vet så får inte Lovisa leka med min telefon".
 Vi har alla behandlat Rasmus telefon med stor försiktighet, som våran tredje bebis....
 Idag när Rasmus kom hem från jobbet tänkte han inte på att plocka ut sin kära telefon ur fickan innan han började busa med Lovisa. Telefonen mötte sitt öde i form en en knapp i byxan. Kras sa allt glas........Vad lär man sig av detta Rasmus?
1. Akta akta
2. Va försiktig
3. Bara så du vet, så borde du inte leka med din telefonTill mormor

Lovisa och "ockan" kollar TV. Jag tror "ockan" kommer få det härligt här i Barnarp med Lovisa.Ps. Lovisa fixade själv, med stolar och allt. Jag satte bara på TV:n åt dem. Oh jäkla...


Vi har precis börjat med sopsortering i området, inte särskilt avancerat för en normalbegåvad människa. Men oj oj, ni fattar inte vilket stort projekt det är för våran styrelse.
På en vecka har vi fått flera "informationsblad" och föreningens hemsida har varit mer uppdaterad än någonsin.
 Först tänkte jag att de var ambitiösa och det är ju bra, och inte värst jobbigt alls. Men herregud! Det har nått oanade höjder, och de framstår som rena rama hobbypoliser.

Droppen för mig kom när jag en dag skulle slänga lite oskyldiga sopor, DET SATT FYRA LIKADANA LAPPAR PÅ 3 METER! (se lappen nedan).


För det första: Vid tveksamheter?!...nej, nej och nej. Det kan omöjligt förekomma tveksamheter i detta ärendet.

För det andra: RESPEKTERA DETTA? Skojar dom eller? Varför skulle vi inte? Snacka om att dumförklara alla oss med sopor. Luckan var alltså låst! Inte fan bryter man sig in i ett sopnedkast. Inte ens om man är en respeklös person med sopor.

Jag blir så oh jäkla uppretad på lapparna som sitter överallt, jag vill liksom trotsa sopsorteringen. Igår slängde jag en gammal macka i de vanliga soporna och tänkte för mig själv att: där fick ni era idioter! 
Men det kommer inte funka i längden.  Därför funderar jag på att sätta upp en egen lapp på min brevlåda: Ingen reklam eller information från styrelsen. 
 
Men samtidigt, tack styrelsen för att ni ger mig något att vara irriterad över, blogga om och gnälla över. Tack

Dagen i bilder

Dagen började med en rask(haha) promenad, men sista biten fick Lovisa gå lite själv. Hon stannade pötsligt, hon hade fått syn på en tops. -Pappa! utbrast hon förvånat....

Vi gick hemåt med ett mellanmål. (Fattar ni! mellanmål är tvetydigt.) Lovisa skulle mata sin "ocka". Precis när jag tog bilden hände en liten olycka. Jag räknade tyst till 10, sen skrattade jag och sa: nämen Lovisa! det blev ju tokigt, dockan vill ju inte ha yoggi på kläderna. 

Sen lekte vi lite till med maten...

Efter det skulle vi städa, vi satte på lite musik. Lovisa visade sina grymmaste moves.

Sen tyckte hon att det var en bra idè att flytta sina leksaker in till vardagsrummet....

Lovisa tycker att städning är kul....

Sen gick vi ut igen, min mormor skulle komma förbi. Hon hade med sig en docka till Lovisa. Lovisa blev jätteglad och när vi fikade fick dockan till och med låna Lovisas matstol.

Senare kom Mange och Linda på besök, Mange och Rasmus skulle fixa ett x-box. Alla är mycket engagerade....ska vi kunna spela "scene it" i morgon?


Nu väntar sängen. God natt

ps. de lyckades fixa x-boxet. dsGrattis lill-mörvel

Jag måste säga grattis såhär i offentligheten.
Idag blir alltså sälen 23 år, vi har haft en heldag.
Räkmacka-handlia lite på stan- baka lussekatter- äta tacopaj-kolla chelsea(?)-spela x-box.
Härligt det var. väldigt mycket grattis.


Grattis sill i dill som gör vad han vill, det blir mest en massa chill.


RSS 2.0