Flytten......

Vi flyttar ju i morgon. Shit. Känns ju helt galet att man ska bli Barnarpare. Heja på alla jag möter, uppdatera mig på skvaller om andra Barnarpare, lära mig deras namn. Ha de finaste rosorna i rabatten. Men det som är mest konstigt med Svensson Svensson- Barnarp är ju att varenda en ska ha på sig den där fula vinröda tränigsoverallen. Rasmus har till och med plockat fram sin gamla overall, kanske som någon slags förfest till flytten. Vad vet jag. Varför har alla i Barnarp på sig sådana? Alla spelar väl inte fotboll eller innebandy? (eller vad det nu är för sport?) Jag kan tänka mig hur det kommer att bli.

Jag: Hej hej
Människa jag möter: Heeeej, hej heeeeej, vad har du på dig? har du inte hört att den NYA overallen finns att köpa?
Jag: Jag vägrar! Jag skulle skämmas, jag hejar inte på Barnarp.
Människa jag möter: Bla bla, hjärntvätt hjärntvätt. Då får du "en Barnarpares guide till svennelivet" hem i brevlådan i morgon.

Barnarp kommer såkert ta min stackars själ inom några månader. Det kommer att kännas som att livet är över, men det är inte sant. För man har kommit till vinröd-overall-himmelen.

Ps.Vi kommer inte att ha något internet de första dagarna, så om jag inte bloggar så vet ni varför. Ds


Rasmus

En stor del av den här bloggen har kommit att handla om att göra Rasmus till åtlöje. Faktum är att Rasmus inte är dum någonstans. Han är väldigt allmänbildad och helt underbar, och jag har aldrig träffat någon som är så underbar som Rasmus är. Men ibland, när han inte tänker sig för, så säger han märkliga saker. Som innan när vi diskuterade hans namn.
 Rasmus tyckte att det var lite lustigt att man ofta kallas Ralle när man heter Rasmus:

 Rasmus: Det enda gemensamma med Rasmus och Ralle är ju R:et.
 Jag: Men A:et också
 Rasmus: Men alla har ju ett A i sitt namn, förutom du då Camilla. (han menade allvar)
 Jag: haha, men jag har ju två A:n i mitt namn
 Rasmus: haha, just det!

Haha, så skrattar jag väldigt ofta åt honom också.

Va? Varför?

Har länge förundrats över en lite detalj på Lovisas blöjpaket. Det är ett räknetal, 52+4=56. Jaha, tänker jag. Även jag med min räkne- dyslexi vet väl att 52+4=56 (se tips längst ner på inlägget). Så om man som förälder inte vet detta så borde man kanske inte vara just förälder. Okej, men då kanske det är till för bebisen? Alltså, jag är väldigt tveksam eftersom blöjorna är till för bebisar som inte fyllt 1 år. Så hur fan tänkte de? Svaret är att jag inte har en jävla aning och det stör mig varje gång jag ser talet på paketet.

Tänk 52, lägg till ett finger i taget samtidigt som du räknar uppåt.

           53                                           54                                       55                                                        56

Våran lilla hemlighet......

....är ju inte att Yster är här och hälsar på. Däremot att Rasmus tjatade hela kvällen igår om att vi skulle kolla på Mamma Mia. är en hemlis. Jag och Yster gick till slut med på att kolla på denna töntiga? musikal. Den var faktiskt helt okej, men härregud! Ni skulle ha sett Rasmus: "Mamma Mia here i go again la la la......." Ahhh den låten är ju bara sååååååå braaa. Han fnittrade och snyftade om vart annat. När Rasmus skulle "gå" ut i köket för att hämta chips så tog han hoppsala- steg, så pass uppspelt var han över att kolla på filmen. 
  Det var kul att göra Rasmus glad, så det kommer nog bli mer musikaler och romantiska draman hemma hos oss i framtiden. Även om jag helst kollar på action eller krigsfilmer.

Vad hände igår?

Jo.... eller jo, jag är ju inte säker men bilderna får vara bevis nu när minnet sviker lite.

Här ser vi Länsstyrelsens egen bar, med bartendern Fredrik. Jag och Janina trackade Fredrik. Han har nämligen lite åldersnoja: Men du Fredrik? Hur gammal är du nu igen? 28? 30? Nä just det! 33! Sen skrattade vi. Oj oj vad vi skrattade åt det. Notera även vad det serverades, haha. lantkorv. ölkorv och ruse- brus (alcoläsk).

Härliga Ingela, smygtog en bild på henne. Jag vet inte. Vad säger man. Snygga lockar.

Mellan detta uppdaterades jag med hett skvaller. Det var spännande information: Janina myntade ett nytt uttryck igår  "Jag dööööör av förvånadsvärdhet"

Sen blev det galet ska ni veta, för då gick brandlarmet, vi började springa runt. Shit, ahhh, så slogs vi av ryktet. Brandkåren är på väg nu. Vi smög oss ut för att tjuvkika. Jag fick hela 3 bilder.


Det syns ju inte så bra på bilden. Men oj oj oj vad Marie kunde dansa.

Kvällens klipp! En gin & Tonic, och två glas vin för bara 40 spänn. Tummen upp!

Är det vad vi tror det är, kanske ni säger nu. Jo det var ett live- band på festen, och JA, jag och Janina "fick trummisens trumm- pinnar".


Det var alla bilder, vet ni vad det  nya heta ordet är. Nä just det: Vemodigt

Pennymaker?

Idag har vi vart på banken och snackat pennys. Jag och Rasmus bollade lite fram och tillbaka och kom fram till ett bra upplägg för vår ekonomi..............HAHA nej jag skojar självklart. Vi är godtrogna, såhär lät det idag:

Bankmannen: Jaha, har ni funderat på hur ni vill lägga upp lånet?
Vi: Ehh, asså nä, va tycker du?
Bankmannen pratar om ränta hit och amortering dit.
Vi: Ja, det blir bra!

Nu har vi hela lånet med rörlig ränta, så det är bara att hålla tummarna för att detta ska gå vägen.

Lovisa har ett nytt stående skämt.

Ja, en ny grej. Roligt tycker Lovisa. MIndre roligt tycker vi när hon envisas med att äta stående.


Imponerad?

Om man vill imponera på min fina Rasmus, så ska man göra något i stil med detta. Jo, det är sant, han sa det till mig igår "vet du Camme? Det var en kille som åt en hamburgare på 9.1 kilo. Sjukt."
Så vad gör jag nu? Hur ska jag bräcka detta? Jag tänkte att det enda är ju att försöka, och JA, jag lyckades faktiskt.

Innan (kurr kurr i magen)


Mätt och glad(kameran var lite lustig idag om nu undrar över det)


Case closed.

Många med mig har undrat. Utredningen visar..........
Det var den söta lilla koa som sket på broa.

Så, andas ut och njut av den återstående helgen.

Listigt värre

HSB har varit här och moterat en ny list hos oss. Jag tycker att resultatet blev sådär. Det är ju inte ens samma färg som trägolvet. Men jag sa till honom att jag inte brydde mig eftersom vi ändå ska flytta snart. Innan han gick:

Snubben: Så får du inte gå på listen idag, för den måste torka.
Jag: Nej då, det ska jag inte göra.
Snubben: Ok, då är jag klar. Vi syns i Barnarp (Han skottar tydligen snö där)
Jag: Ja, haha, syns där! Tack för listen Hejhej.

Jag måste erkänna att jag har gått på listen som aldrig förr. Varje gång jag går ut eller in i rummet så går jag på listen. Fan inte igen, säger jag. Silikonet har nu tryckts ut och ligger jämte listen. Men jag gör det inte med flit. Det är förmodligen mitt undermedvetna som vill jävlas med de som ska flytta in här. De är nämligen väldigt tjatiga och jobbiga. Man kan säga att de inte är dom smartaste ankorna i dammen. Haha, hoppas inte de läser min blogg, då kanske de inte kommer köpa våran diskmaskin som vi ska sälja till dom för överpris. Haha


Sorg

Igår hade Rasmus tagit svängen förbi McDonalds på vägen hem från jobbet. När han kommer hem är han smått förtvivlad.

Rasmus: Camme, vet du?
Jag: Nej vadå?
Rasmus: Suck, dom har slutat sälja Big Tasty. (mycket uppgiven)
Jag: Va!? Varför då?
Rasmus: Jag vet inte, suckar. Men jag fick denna (visar en värdecheck på valfri meny)


Min kommentar till detta är: Vem gör så! Att ta bort Big Tasty. Krisen ar tydligen gått hårt även mot McDonalds. EN KRIS AV DUMHET!

Vi flyttar ju snart.........

Titta. Ser ni? Vi rensar och rensar. Här på bilden till exempel så har vi tagit ur alla sakerna ur hyllan och ställt dem ovanpå istället.  Det är så vi jobbar. Sakta, säkert, steg för steg. 

 Såg ni bonde söker fru förresten? Jag gillade när en av speeddating- tjejerna säger: Jag tittar mycke på Japansk och spansk film. Då svarar bonden: Ja, jag tycker ju om Stefan och Christer.
Jag dööör, helt underbart att Bonde söker fru är tillbaka.


Förvirring

Hade tänkt att ta en bild på månen och skriva: Idag är det fullmåne i skåne. Men även här i Jönet.

 Men när jag kollar på bilderna så ser jag att jag även har fått med ett UFO på bilden. Jaha, vad gör jag nu med detta, ska jag säga till någon eller? Ringa någon? Ehh, jo de va så att jag såg ett UFO på Lillgatan. Ja blått.  Precis till höger o månen. Nähe okej tack. Hej då

Felsamhet

Jag kom på en kul grej när jag och Rasmus var ute på prommenad. Vi pratade om julen, så började Rasmus sjunga:  Hej tomtegubbar slår i glasen............. Jag blev fundersam, tänkte att det kan ju inte vara sant. I alla dessa år. Jag har alltså trott att visan går: Hej tomtegubbar står i glasen.
 Jag har alltså sjungit fel. alla dessa luciatåg. Varför har ingen sagt något.


Jag drog en vals


"Bä, bä vita lamm, har du någon ull?
Ja, ja kära barn, jag har säcken full.
Heldagsrock åt far, och söndagskjol år mor.
Och två par strumpor år lille lille bror."

Bä, bä vita lamm. En barnvisa som skapar både frågor och funderingar. Jag brukar sjunga denna visa för Lovisa utan någon större tanke över texten. Man kan säga att det har blivit en rutin. Men vad händer om man tittar närmare på vad som egentligen sjungs? Jo, man finner att texten är orealistisk och innehåller osanningar. Exempel på detta är som följer.
Lamm! Kan de verkligen prata? Svar Nej.
Lamm! Går de runt med sin ull i en säck? Svar Nej.
Lamm! Är lammet så smart att han/hon vet exakt vad ullen räcker till? Svar Tveksamt
Barn! Har alla barn en lillebror?  Svar Nej. (även om man har en lillebror, så är det ju inte säkert att han är liten)
Kläderna! Allvarligt, hur många använder heldagsrock och söndagskjol nu för tiden? Svar ingen jag känner.

Ja, jag tror att ni förstår vart jag vill komma. Det är ett ständigt ljugande. En lögnaktig liten visa som sjungs för barn.

Från och med nu sjunger vi:
Bä, bä vita lamm nu tar jag all din ull.
Ja, ja, det kan du tro, jag fyller en säck full.
Jag gör ett hav av goss, och läser i en bok.
Och gör stumpor åt någon i  min släkt.


/Cammomill (krönikör)

Tillägnat sillen.....

Rensade mina gamla CD- skivor innan. Hittade några intressanta fynd. Vad är det du brukar kalla mig sillen?


Hehehehehe

Svankar i parken

Jag och Lovisa var ute och gick lite innan. Vi fick plötsligt syn på detta, två huvudkuddar flöt runt på vattnet.

Sen bara: Titt ut! hahaha


Ojoj, vad vi skrattade. Till och med svanarna leker titt ut med Lovisa.
(fattar ni rubriken, svankar=svan- kar)! Bra va!

"i ett hav av favorit"

Lovisas nya favorit är att gunga. Hon skrattar och tjatar mest hela tiden. Sen har vi även en annan favorit och ett modetips till er idag. Ser ni tofflorna? Just det!

Gästinlägg från Lovisa.....

Tjena

Att bygga en koja i skogen och äta blåbär resten av livet.

Igår var jag på en föreläsning. Jag fick bland annat lära mig om att det finns många olika gifter i vanlig mat och att vi har blivit "lurade" av livsmedelsverket. Nu är jag rädd. Rädd för att bli förgitad. Rädd för att dö. Jag ha varit godtrogen. Först gammal köttfärs på ICA och nu giftig mat. Livsmedelsverket är inte med oss, de är MOT oss. Jag vill inte skrämma er för mycket. Men låt mig säga såhär: Det blev ingen kanelbulle igår direkt.

Efter det åkte vi ut och kollade på Tessans och Nymans hus, det börjar arta sig. Massa art faktiskt, färg på väggarna och fina tapeter. Idag ska vi till Mange(Bongeman) och Linda.

Om en misshandel

Hej.
Jag sitter här med världens huvudvärk. När jag vaknade i morse kunde jag inte fatta varför jag hade så ont. Men så började pusselbitarna falla på plats.
För mitt i natten så vaknade jag av en hård smäll. Det var en armbåge som landade med full kraft mitt på tinningen.
Rasmus: Men oj förlåt, förlåt, förlåt, vad hände?
Jag: kan inte säga något eftersom jag har tappat andan.
Rasmus: Men Camilla hur gick det?
Jag: Ajajaj, va fan gör du? Gör lite lip- ljud. (för att ge Rasmus ännu mer dåligt samvete, hehe)
Morgonen spenderades med att hela tiden berätta för Rasmus om min huvudvärk. Men det som förvånade mig var att han inte ville erkänna vad han hade gjort. Till slut konfronterade jag honom:
Jag: Fan va ont i huvuet jag har, fattar inte varför.
Rasmus: Nää, du kanske har sovit för länge.
Jag: Meh, skojar du nu eller?
Rasmus: Nä, höhö, ta en alvedon.
Jag:Men jag har ju till och med en bula här.
Rasmus: Så du tror att DU har slagit dig eller?
Jag: Så DU har inte slagit mig i huvudet inatt då?
Rasmus: jo ehh, (skrattar nervöst), oj då

Det var allt om detta, nu ska jag och Lovisa åka och besiktiga bilen.
 

äh skk

Min kära lillebror Mattias visade mig en grej, så klicka här och hjälp denna killen.
Det är inte det enda Mattias har visat mig idag. För idag har jag lärt mig några nya uttryck:
1: uttalas [ähskk] och betyder äh jag skojar bara. När man säger detta ska man göra en knyck med huvudet. (se bild)
2. uttalas [skk ' boouu] och betyder också att man skojar. Se cool ut när man säger det.
3. Du hörde! det används exempelvis såhär:
   - Du luktar äckligt
   - Va?
   -Du hörde!Hoppas att även ni kommer att få nytta av och utnyttja dessa uttryck. De är mycket skojsamma.


Rasmus är en räddhare

Rasmus är rädd för fåglar, och det gäller även ankor. Så en dag när jag kom till parken fick jag syn på denna anka. En liten badkruke- anka. Fegar lite, tycker att den ser jävligt mesig ut. Så frågan är vad det säger om Rasmus. Jag vill påstå att Rasmus är en liten räddhare.

RSS 2.0