Kaksamhet

Lovisa hittade en kaka hemma. Hon var nöjd över detta. Såhär långt hade hon kommit på sitt kak- ätande när vi upptäckte henne.

Namnam

Pudu

Jo, jag ska brätta om Pudu. Hemma hos oss kan man säga "Pudu" till det mästa, det passar liksom alltid in i sammanhanget. Anledningen till ordet Pudu, är att vi i sommras var på Nordens Ark. Till våran stora förvåning fanns det ett djur som hette Pudu. Rasmus sa hela tiden att han skulle smuggla med sig en Pudu hem, eftersom de var så söta. Efter denna händelse så har Pudu eskalerat i en väldig fart. Exempel här:

Lovisa har lagt en Pudu (Lovisa har bajsat)
Det stinker ju Pudu här! (Det stinker ju bajs här)
Titta! Pudupappan! (Titta! Rasmus!)
Har du sett min Pudumössa? (Har du sett min mössa?)
Söt som en Pudu (Väldigt söt)
Pudu du du! (Hörru du du!)

Hehe, detta är bara pyttelite pudusammansättningar. Vi gör även om endel låttexter till Pudus fördel. Som t ex, Pudun med röda mulen. eller hej alla pudus står i glasen och låt oss lustiga vara.


Nä, nu är jag Pudutrött, jag ska snart Pudusova. Sov så Pudugott.


Jag hade skrattat

Nä, jag har inte bloggat på 3 dagar nu. Men så har jag ju haft annat att göra. Jag kommer antagligen att uppdatera oftare från och med idag.
 Rasmus är sjuk idag, så väldigt sjuk, så sjuk som bara killar kan bli. Han kräks, så jag måste tycka lite synd om honom iallafall.
 Jag var och handlade lite på willys innan. När jag kommer fram till hyllan med barnmat så ser jag en man. Han är runt 50 år. Han pratar i telefon och ser lite förvirrad ut. Han får syn på mig. Äh, säger han i telefonen, jag letar lite till.
Så kommer han fram:
Mannen: Hej
Jag: Hej
Mannen: Vet du vart det finns Katrinplommonpurè?
Jag: (Självklart vet jag det) Jag visar mannen vart de finns.
Mannen: Jo, ja, det är ju ett barnbarn.
Jag: Jaa, jag förstår. Det är ju inte så lätt, på din tid åt man väl blåbär och tuggade kåda?

Jag ångar mig i samma sekund som jag sa det där sista. Mannen verkar inte fatta skämtet. han mumlar nervöst, jag kan inte ursklija ord.
Jag vänder mig om och går därifrån. Helvete


 


Cammomill- önskar en God Jul


Lovisa fick träffa tomten idag. Det var väldigt spännande. Ser inte tomten lite onykter ut? Jag tycker minsann att han verkade lite full även.

Hon är lik sin pappa? Haha Nä jag skojade bara. Vi var ju som sagt i Göteborg i helgen. Där träffade hon Glenn.

Sillen är tillbaka, han missade tomten när han var iväg och köpte mer kaffe.

Söta Hanna i ett hav av julklappar som ska delas ut till diverse snälla barn och vuxna.

Lovisa fick massa julklappar idag, trots det så ville hon ändå hugga Glenns Klappar.

Nu är vi hemma igen, jag och Rasmus ska snart öppna lite fler paket. Mer jul kommer att firas i morgon. Hörs då

God jul

Cammomill- gillar ordet "smockat"

Det är verkligen helt galet såhär precis innan jul. Helt hysteriskt. Idag på morgonen stog vi i bilkö jättelänge för att komma till A6. När vi kom fram så var det smockat med folk. Jag tror inte längre på att det är "kris". Jag tror det är Mcdonalds som har hittat på allt för att sälja mer Big Tasty.  

Hehe, det var kul nyss också, våran granne kom förbi iklädd tomtemössa. Med sig hade han en flaska sprit, "jultradition" hojtade han. Han går tydligen runt till alla grannarna, och han hade vart hos några innan oss. Så nykter det var han inte. (Det är inte Rasmus heller nu,hehe).

 Vi hade det jättemysigt i Göteborg, men det ska jag berätta om en annan gång.  Nu ska jag slå in alla julklappar. 
 

Hejsamhet

Jag har inte bloggat på ett några dagar. Dåligt. Och nu åker ju vi till Göteborg. Jag lovar ett bildspecial när vi kommer hem. Jäklans vad skojsamt det ska bli. Massa julklappar ska vi handla.

En rolig bild som jag tog på Lovisa.

Vaksamhet

Förlåt för mitt blogguppehåll. Det har varit fullt upp i helgen. Eller nej, det har det inte. Men låt mig berätta vad som händer här hemma och varför jag är så trött. 
 I ungefär fyra nätter i rad har jag sovit väldigt dåligt. Jag måste nämligen hålla koll på Rasmus. Eller det är vad jag har fått för mig iallafall. Så fort Rasmus vaknar till, eller bara rör på sig lite i sömnen. Ja, då vaknar jag, sedan slänger jag mig blixtsnabbt på Rasmus och håller fast honom så hårt jag kan, hjärtat pumpar.  Detta händer fyra, fem gånger per natt. Anledningen är att jag tror att Rasmus håller på att trilla ner från sängen, och att jag måste rädda honom. 
 
 
Detta måste upphöra. Genast. Bums! Hör du det! Sluta! Jag måste få sova!


Note to self

Hej Camme!
När du går hem sen, glöm inte mössan och gå försiktigt så att du inte halkar.

HejhejPinsamt minne!

Vi hade klassrummet i paviljongen, så det måste ha varit när jag gick i trean på lågstadiet. Detta är ett av mina starkaste minnen. Jag kommer ihåg hur pinsamt det var, och jag får tillbaka känslan så fort jag tänker på det.
  Klassen hade samlats efter lunch för att påbörja en ny leketion. Jag satt snällt (?) i min bänk längst bak i klassrummet.
 Våran lärare, som hette Siv tog upp det heta ämnet klassresa. Åh vad spännande! Hela klassen blev lite fnittriga. Detta är vad som händer: 

 Siv avslöjar vart vi ska åka på våran klassresa, jag kommer tyvärr inte ihåg vart. Stadsparken säkert. Sen händer det oväntade. Jag skriker JAAAA, och jag skriker för högt. Så högt att jag själv blir förvånad. Jag har ställt mig upp och höjt händerna till en segergest. Där står jag, och hela klassen har vänt om och tittar på mig. De skrattar åt mig. Jag kommer till och med ihåg att min lärare Siv skrattade åt mig. Jag sätter mig ner igen. Röd som rött i ansiktet. 
 
Snart återgår leketionen till det vanliga. Jag sitter en stund och undrar vad som just hände. Vi hade tydligen blivit för stora för att göra så. Gjorde vi så innan? Varför gjorde jag så? Märkligt. Mycket märkligt. Hade jag damp när jag var liten Mamma?


Lovisas första dag i snön


Höga förväntningar inför snöleket.


Fortare pappa! spring!

Jaaaa


Tack för pulkan mormor och morfar

Cammomill- summerar dagen


Cammomill vaknar, hon går ut i köket som är nystädat. Det var det inte igår kväll när hon gick och la sig. Cammomill älskar Rasmus lite extra denna morgon.

Nippe hade kommit på besök. Någon gång efter lunch så var det hög tid att väcka sillen. Vi tänkte att "va kul för sillen att inte vakna upp ensam en morgon". Men det blev tyvärr en flopp.

Vi gick med Nippe till skogen. Ja, det finns skog i Barnarp (!).  Här : Lovis-E och Rasmus.

När vi kom hem skulle Lovisa och Nippe ha en liten lekstund. Lovisa ville mata Nippe med min bank- dosa. Men eftersom Nippe är en väluppfostrad vovve, så bad han snällt om korv istället.

Sedan åkte vi iväg för att handla julklappar. På vägen till A6 så hämtade vi upp Tessan. Det blev en lyckad eftermiddag. Massa klappar. Men långt, väldigt långt ifrån klar.
 Nu är vi hemma igen och Lovisa sover.

God natt kära läsare, syns imorgon.

Cammomill- våga vägra skryta

Jag hade tänk att berätta här på bloggen om att jag vann 4000 kr igår. Men det känns så skrytsamt att blogga om det, "jag är bäst för jag vann 4000 kr liksom". Så jag gör inte det, för jag är inte så självgod att jag skriver om hur jag vann 4000 kr igår. Så låg nivå är det inte på denna blogg. Det kan ni räkna med, att aldrig behöva lyssna på skryt och självgottighet som om när man hade vunnit 4000 eller nåt. Nej! Jag vägrar!

Pass på! Det blir mer bloggande idag. Håller på med min dag i bilder.


Cammomill- Tycker och tänker

Titta här på Jessica Alba. Hon är ju en av de snyggaste här i världen. Ja, det tycker jag iallafall. Hon har även en dotter på 5 månader. På bilden till vänster så ser ni den naturliga Jessica Alba. Snygg. Väldigt snygg. Tilll höger ser ni samma bild på Jessica Alba, fast retuscherad. och de har inte retuscherat lite heller, hade det vart en finne eller två, då hade man förstått. Men de har ju för fan ändrat nästan överallt. Det är ju sjukt. Jag brukar inte bry mig så värst mycket, men detta verkar ju sinnes. Titta! Otroligt!
Jessica Alba        Jessica Alba

Ps. Jag tycker att hon är snygg, men jag gillar inte henne annars. Hon har sagt i en intervju att det kändes som meditation när hon födde sin dotter(omöjligt tror jag). Vilket jävla hån. Kärring. Ds

Den är Big och den är Tasty

Big Tasty togs bort från McDonalds meny. Känslor stormade, det var den stora snackisen. "Varför tar de bort Big Tasty? Den är ju så god." Vi som aldrig ens hade smakat Big Tasty upprördes av detta stora misstag som McDonalds hade gjort sig skyldig till. "Hur kunde de bara, vilken kris av dumhet!, vi hann ju aldrig ens smaka"!

 Men så bara några månader senare, hör och häpna. Ja, då är Big Tasty tillbaka på menyn igen. Och vilken Comeback den gör. Den syns i reklam på TV, bloggare skriver "Äntligen, Big Tasty är tillbaka". Vi som aldrig smakat, vi skyndar oss innan det är för sent igen. Sms- trafiken ökar och Big Tasty säljs som aldrig förr. 
 
 Varför gjorde McDonalds sähär mot oss stackars svenssons? Jo, de ville säga till oss att: TA ALDRIG BIG TASTY FÖR GIVEN! Och JA, McDonalds skriker detta, så att alla verkligen ska fatta att Big Tasty är en burgare att uppskatta. Smarta McDonalds fick en otrolig respons, nu rullar pengarna in som de ska igen.


Big tasty, krisens kung.


/Cammomill- krönikör


Godisande

God morgon! Är den god, ja det är den. God som godis. God is. En god isande morgon. En godis- ande.
 Visste ni det? Vad en godis- ande är för något?
 Jo, det är han som äger alladin- askarna. Det var han som kom på det. Han hänger runt med påskharen, tandfen(!?) och jultomten såklart. Det är därför man ofta får aladdinask i julklapp. Jultomten och godisanden har ett sammarbete, en deal. Tänk på det nästa gång du äter aladdinask.


Lovis- E

Säg hej till Lovis-E från Svappavaara. Hon berättade en otrolig historia om denna mössa. Hon stötte tydligen på en björn ute i de norrlänska skogarna (fjällen?). Hon trodde först att det var en hund och de åt och plockade blåbär tillsammans. Sen kom hennes mamma och gav av ett skri, så blev björnen rädd och sprang bort. Lovis- E, blev sorgsen och undrade varför mamman hade skrämt bort björnen. Mamma sa förlåt och samlade ihop all päls som björnen hade fällt medans de hade plockat bär. Efter en vecka hade hennes mamma gjort denna mössa som minne efter björnen.

Har du vad som krävs för att bli kompis med en björn?


Cammomill- kan om hon vill

Alltså, varför köpa etiketter till julklapparna när man kan göra själv? Så tänkte jag, och titta så jäkla jäkla jäääklaa finfint det blev.
 Sen gör jag massa olika rim som jag fäster med lim, snögubben heter Tim och städade med vim.

Cammomill kan en hel del om vett och etikett.


Min bror fyller luften med löv

Stora nyheter, Nippe har börjat blogga. Läs hans blogg här.
 Annars har jag vart på hockey idag. Härlig pausmusik, men annars bara skit. Eller nej, förresten, insåg att min bror är en liten flörtis. När han skulle köpa godis av tjejerna i kiosken så slutade det med ett vilt fnitter från de tre tjejerna.


Tipssamhet

Robyn har gjort en jättehäftig version av Cobrastyle.,Jag har inte hört den innan fast den släpptes förra året. Digga, diggi diggi dansa, så otroligt härlig.
.

Sagt av Rasmus...

Jag har en lista till er idag. Som ni vet sedan tidigare så brukar ju Rasmus säga endel, ja, ehh, skojsamma? saker. Här är en topp3 by Rasmus:

På tredje plats: När vi åker bakom en övningskörare så klagar Rasmus på hur dåligt denna kör. Jag frågar honom om han körde så jävla perfekt från början. Han svarar:
"Ja, jag är guds gåva till bilen"

På andra plats:
Guitar hero har precis släppts, och vi är på väg till Media Markt för att köpa det. Då säger Rasmus:
"Tänk så upptäcker man helt plötsligt att man är en rockstjärna"

På första plats: Har ni hört låten: its raining men, haha och detta har jag skrattat mycket åt. Rasmus trodde att de sjöng:
"Its a rainig day"

Rasmus- vilken underhållare han är.

RSS 2.0